x
sadsad x
asdasd
Yüz Maskesi
Filtreyi Temizle ×
Sıralama seçin
Toplam 16 ürün gösteriliyor.

Yüz Maskesi

Cilt bakımı her dönem için önemli olmuştur. Epiderminizin özelliklerine bağlı olarak, onun ihtiyaçlarını karşılayan spesifik bir tedavi türüne başvurmak kilit noktalar biridir. Toner, serum ve kremlerin yanı sıra yüz maskelerini de bakım rutinine eklemek sağlıklı bir cilt yapısının temelini oluşturur.  Yüz maskesinin düzenli/haftalık uygulanması cilde parlak ve taze bir görünüm kazandırır.

Binlerce yıldır bilinen güzellik maskeleri, cildine bakım yapmak isteyen birçok kadın ve erkek tarafından yapılmaktadır. Çeşitli dokular ve şekillerde olan maskeler, mükemmel ve ışıltılı bir cilt için giderek daha fazla konfor ve çarpıcı sonuçlar sağlamayı başarmıştır. Yüz maskesi hem belirgin yoğun etkileri hem de etki hızları nedeniyle son derece tercih edilen ürünlerden biridir.

Yüz Maskesi Ne İşe Yarar?

Yüz maskesi cildinizin dengesi için ihtiyaç duyduğu tüm elementleri ve aktif maddeleri sağlayarak ve yaşlanma belirtilerini geciktirerek cildinizin korunmasına yardımcı olan bir bakımdır. Yüz maskesi tüm cilt tiplerini yeniden dengeleyecek olan bir işlemdir. Bu özel tedavi, kırışıklıklar, koyu halkalar, lekeler, kuruluk gibi ciltteki bozulmaları telafi edebilir.

Bunu yapmak için cilt tipinizi bilmeniz ve ardından boşlukları doldurmak için ihtiyaçlarınızı nasıl belirleyeceğinizi bilmeniz gerekir. Aslında her cilt tipi özel bakım gerektirir. Sadece nemlendirme bunların ortak noktasıdır çünkü tüm cildin nemlendirilmesi gerekir. Deri altı hücreler ve bezler su oluşturamaz. Bu hidrasyon, hidrolipidik filmin dengesini korumanın anahtarı olacaktır.

Örneğin yağlı cilt, epidermal bariyere koruma sağlayacak yağlı bir madde olan aşırı miktarda sebum üretecektir. Bununla birlikte, bu aşırı üretimin kısmen yağ bezlerinin bozulmasından ve ayrıca olası dehidrasyondan kaynaklandığı bir gerçek. Ciltte bir dengesizlik ve su eksikliği hissedilirse, yalnızca kendini korumak için sebumu geri verebilir.

Aşırı sebum üretimi gözenekleri tıkar ve siyah noktaların yanı sıra lekelere de neden olur, ancak su eksikliği sorununu çözmez. Tersine, kuru cilt su ve lipitlerden yoksundur. Bu nedenle, bu eksikliği giderecek cilde esneklik ve rahatlık sağlayacak, gliserin ve shea yağı gibi aktif maddeler içeren, nemlendirici ve besleyici açıdan zengin bir maskeyi tercih etmek gerekecektir. Aynı zamanda düzenli olarak yüz maskesi işlemini devam ettirmek gerekir.

Yüz Maskesi Nasıl Uygulanır?

Yüz maskesi, epidermisin katmanlarını derinlemesine besleyen aktif maddeler açısından oldukça zengin bir tedavidir. Günlük rutininizin bir tamamlayıcısı olarak belirli cilt sorunlarının hedeflenmesine yardımcı olur ve cilde rahatlık ve parlaklık kazandırır. Bu nedenle bazıları nemlendirmek, bazıları arındırmak ve hatta gözenekleri açmak için çeşitli maske türleri vardır. Peki, yüz maskesi nasıl uygulanır?

1) Altın kural, maskenizi daima temizlenmiş ve makyajsız cildinize uygulamaktır. Gözenekleriniz yabancı maddeler veya makyaj kalıntıları nedeniyle tıkanmışsa derin bir bakım yapmanız gerekir.

2) Ayrıca cildi pul pul dökmemek için önceden bir fırçalama yapılması tavsiye edilir. Avuç içine az miktarda peeling uygulayın ve ardından hafif dairesel hareketlerle tüm yüze yayın. Dikkatli olun, çok kuvvetli ovalamak cildi tahriş etme riski taşır.

3) Maskeyi cilde uygulayın. Bir çay kaşığı eşdeğerini alın ve malzemeyi tüm yüze ince bir tabaka halinde eşit şekilde dağıtın. Özel bakım gerektiren hassas bir bölge olan göz bölgesinden kaçının.

4) Talimatlara göre 5 ila 10 dakika kadar bekletin, ardından suyla durulayın. Popüler inanışın aksine, etkisini en üst düzeye çıkarmak umuduyla maskeyi çok uzun süre açık bırakmak tavsiye edilmez. Bu sadece cildin kurumasına ve tahriş olmasına hizmet eder.

Yüz maskesi haftada 1 ila 2 kez dilediğiniz saatte uygulanır. Örneğin, hafta sonları veya akşamları biraz sakin vakit geçirmek için maske yapmaya zaman ayırabilirsiniz.

Yüz Maskesi Ne Sıklıkta Kullanmalı?

Genel kural olarak haftada en fazla iki kez, hatta bir kez yüz maskesi yapılır. Maske türleri değişkenlik gösterir. Her şey içerdiği bileşenlere bağlıdır. Örneğin kil maskeleri cildi sıkılaştırma ve kurutma eğilimindedir. Bu nedenle haftada bir kez yapılan bir uygulama fazlasıyla yeterlidir. Ayrıca maskenin çok düzenli kullanılması, çok hassas olan yüz cildine zarar verme ve tahriş etme riski taşır.

Yüz Maskesi Kaç Dakika Kalır?

Arındırıcı kil maskeleri genellikle kullanımı kolaydır, ancak doğru zamanlamaya dikkat edilmesi önemlidir. Kil maskeleri, kirliliği etkili bir şekilde emdikleri için uzun süre yüzde bırakılmamalıdır. Aktif kil, cildinizdeki faydalı ve zararlı maddeleri emmeye başlar. Yüz maskesi yüzünüzde ne kadar süre tutmanız gerektiği konusunda genel bir kural vardır. En az 3 dakika boyunca ve 20 dakikayı geçmemelidir. Kilin uzun süreli maruz kalması, cildinize zarar verebilir ve pH dengesini bozabilir. Bu, başlangıçta düşündüğünüzden daha fazla soruna yol açabilir.

Cilt Tipine Göre Yüz Maskeleri

Her cilt sorununa özel formüller vardır. Bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun bir yüz maskesi seçebilmek için cilt tipinizi (normal, hassas, kuru, yağlı, karma) bilmeniz önemlidir.

Cilt tipinizi tanımlayın

Cildiniz soğuktan dolayı veya temizlik sonrası gerginlik ve rahatsızlık veriyorsa kuru demektir. Yüzünüzün T bölgesinde (alın, burun, çene) kusurlar veya parlak bir görünüm varsa cildiniz genellikle karma veya yağlıdır, ancak yanak ve şakaklar oldukça kuru olabilir. Çeşitli dış etkenlerle (soğuk, kuruluk, klima, güneşe maruz kalma, kirlilik vb.) temasa hızlı tepki veriyorsa kesinlikle hassas bir cildiniz var demektir.

Tüm cilt tipleri, cilt kurumadan da dehidrasyon belirtileri gösterebilir. Nemlendirme tüm cilt tipleri için benimsenmesi gereken ilk adımdır. Nitekim cildin suya ihtiyacı vardır ve su olmadığında donuklaşır, gerginleşir ve dehidrasyon kırışıklıkları ortaya çıkar.  Bu nedenle, örneğin cildi yoğun bir şekilde söndürecek olan vera bakımından zengin bir nemlendirici maske kullanın.

Özellikle kışın soğuğu nedeniyle cildiniz kuruysa, shea yağıyla zenginleştirilmiş, cildi onaracak ve rahatlatacak besleyici bir maskeyi tercih edin. Yağlı ciltler aynı zamanda kirliliğe çok maruz kalan ciltler aşırı sebumu sınırlayacak ve gözenekleri açacak arındırıcı formülleri tercih eder. Çinko ve kil ile zenginleştirilmiş bu formüller cildi matlaştırır ve parlaklığı azaltır.  Siyah noktalara karşı özel bir etki için ovalama özellikleriyle bilinen kömür maskesini tercih edin. Siyah noktalar azalır, cilt kirlerden arındırılır ve gözenekler sıkılaştırılarak daha arınmış bir cilt dokusu elde edilir.

Karma cilt tipi, yüzün farklı bölgelerine bağlı olarak çeşitli cilt problemlerinin olduğu karma cilt, kişiselleştirilmiş bir seçeneğe ihtiyaç duyar. Bu nedenle, cildinizin ihtiyaçlarına göre seçilen bölgelerde yüzünüzün her bölgesine farklı maskeler uygulama tekniği olan çoklu maskeleme vardır. Cildin çoğunlukla nem eksikliği nedeniyle gergin olduğu yanaklarda nemlendirici bir maske ve daha parlak ve kusurlara yatkın olan orta hatta (alın, burun, çene) arındırıcı bir maske.

Yüz Maskesi Çeşitleri

Hidrojel maskeleri: Hidrojel maskeleri ilk olarak Kore'de tasarlandı. Bu yüz maskeleri yüzünüzün cildine mükemmel uyum sağlar ve sadece 15 dakikada ilkelerinin emilimini arttırır.

Krem maskeleri: Bu maskeler hafif, kremsi bir dokuya sahiptir ve büyük miktarda besin içerir. Bu krem ​​maskeler, hidrojel maskelerden farklı olarak yüzün belirli bir bölgesinde kullanılabilir.

Nemlendirici maskeler: Nemlendirici yüz maskeleri tüm cilt tipleri için endikedir.

Yaşlanma karşıtı maskeler: Bu yüz maskeleri daha olgun ciltler için idealdir çünkü cildin ifade çizgilerini yumuşatmaya yardımcı olur.

Arındırıcı maskeler: Arındırıcı maskeler tüm cilt tipleri için önerilir ve cildin yabancı maddelerden korunmasına yardımcı olur.

Soyulabilir yüz maskeleri: Soyulabilir maskeler, yüze tamamen kaplanana kadar uygulanan ve daha sonra soyulmadan önce kurumasına ve ince bir filme benzer bir kıvam kazanmasına izin verilen bir jel ile emprenye edilmiş yüz maskeleridir.

Maskeyi soyduğunuzda, maske cildinizin gözeneklerini tıkayabilecek kiri ve diğer yabancı maddeleri temizler. Bu maskeler karma, hassas ve donuk ciltler için daha uygundur. Bir maskenin içerik listesinin tamamını dikkatlice inceleyin ve cilt tipinize uygun olup olmadığını öğrenmek için içindeki tüm bilgileri okuyun. Örneğin, cildiniz hassassa, intoleransı varsa veya belirli bileşenlere kolayca tepki veriyorsa, güçlü asit içeren krem ​​maskesini seçmekten uzak durun.

Bir maske tahrişe, sivilce oluşumuna veya başka herhangi bir olağandışı reaksiyona neden olursa, maskeyi kullanmayı hemen bırakın. Reaksiyonun güçlü olduğunu veya sizi çok fazla rahatsız ettiğini görürseniz en kısa zamanda bir uzmana başvurarak ne yapmanız gerektiğini öğrenin veya gerekiyorsa tıbbi tedavi alın.

Kil Maskesi

Bu maskeler kalın kıvamı ve yeşil, kahverengi veya gri rengiyle dikkat çeker. Cilt gözeneklerinden yağı ve kiri çıkarmak için detoksifiye edici özellikleri nedeniyle tercih edilirler. Bu arındırıcı etkisi sayesinde bu yüz maskeleri sivilceye yatkın, yağlı veya karma ciltlere daha fazla yardımcı olur. Düzenli olarak 5 ila 20 dakika etki etmelerine izin vermeniz ve ardından durulamanız gerekir.

Krem Yüz Maskesi

Krem maskeleri ölü hücreleri yenileyerek cildin nemlenmesine yardımcı olur. Jel olanlar da yüzünüzü nemlendirip tazelediğinden benzer bir etkiye sahiptir. Bunları kullanabilir ve gece boyunca bırakabilir veya yüzünüze uygulayıp sonra durulayabilirsiniz. Bu tür yüz maskesi her cilt tipi için çok faydalıdır ancak özellikle kuru, hassas veya güneşten zarar görmüş ciltler için iyidir.

Kağıt Yüz Maskesi

Kağıt maskeler genellikle selülozdan yapılır ve maskenin amacına bağlı olarak belirli aktif bileşenlerle aşılanmıştır. Yüzünüze sürdüğünüzde, içindeki bileşenlerin karışımı cilde nüfuz ederek istenen etkiyi elde eder. Tüm cilt tipleri kağıt maskeleri kullanabilir ancak sizin için en uygun olanı seçmek için etiketi okumanız ve ambalajın üzerindeki talimatlara dikkatle uymanız önemlidir

Yüz Maskesi Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Yüz maskeleri, cilt bakımı rutininizi tamamlamanın ve beslemenin harika bir yoludur çünkü genellikle serumlar ve kremler gibi diğer yüz bakım ürünlerinden daha yüksek konsantrasyonda aktif bileşen içerirler.  Seçtiğiniz maske türüne bağlı olarak avantajı, içeriğindeki bileşenlerin kısa sürede cilde nüfuz etmesi, nemlendirmesi ve üzerinde nemlendirme, kurutma veya eksfoliasyon sağlayan bir film oluşturmasıdır. Ayrıca ilk kullandığınız andan itibaren kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır çünkü cildinize bakım yaparken rahatlamanın da harika bir yoludur.

Yüz Maskesi Fiyatları

Yüz maskelerinin fiyatları çeşitlilik gösterir. Cildinizi temizlemek, sıkılaştırmak, aydınlatmak veya nemlendirmek için bitkisel özlerle güçlendirilmiş yüz maskelerinden faydalanabilirsiniz. Bu maske çeşitleri, her cilt tipine ve özel ihtiyaçlara yönelik çeşitlilik sunar. Günlük cilt bakımınızı desteklemek ve her sabah canlı, parlak ve sağlıklı bir ciltle uyanmak için cildinize göre yüz maskelerini tercih edebilirsiniz. Işıltılı bir görünüm için aydınlatıcı maskeleri tercih edebilir veya kurumuş cildinizi yoğun nemle beslemek için nem maskelerine yönelebilirsiniz. Temiz yüz, boyun ve dekolte bölgesine kolayca uygulanabilen bu yüz maskeleri, cilt bakım rutininizin vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Cilt tipinize göre seçeceğiniz maske fiyatları ise değişkenlik gösterebilmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.